top of page
Поиск
  • reni891

МЭРСКИЕ УКАЗЫ


ПАРАЛЛЕЛЬНО

На сайте Ренийского горсовета размещен проект решения сессии горсовета

26.04.2017 р. № 265-VII Вісімнадцятої сесії сьомого скликання «Про внесення змін до Статуту ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ЗАГАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ЯСЛА-САДКА «ЯГІДКА» РЕНІЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ»

Смысл этого проэкта решения определяют слова из пунктов: 2. Доручити завідувачу дошкільного навчального закладу загального розвитку ясла- садка «Ягідка» Дундук С.М.: - в трьохмісячний термін, з дати проведення державної реєстрації нової редакції Статуту, в порядку, передбаченому Кодексом законів про працю України, укласти із педагогічними працівниками ДНЗ «ЯГІДКА» контракти, строком на п’ять років.

3. Рекомендувати начальнику відділу освіти Ренійської районної державної адміністрації Дьяченко В.І., в трьохмісячний термін, з дати проведення державної реєстрації нової редакції Статуту, в порядку, передбаченому Кодексом законів про працю України, укласти із завідувачем ДНЗ «ЯГІДКА» контракт, строком на один рік.

Подписан проект решения городским головой Плеховым И.В.

То есть городской голова дает указание начальнику отдела образования Ренийской районной государственной админимтрации В.Дьяченко в трехмесячный срок заключить с заведующей дошкольного ученого заведения «Ягодка» Дундук С.М. Контракт!, сроком на один год!

А Параллельно потому, что Дьяченко подчиняется председателю райгосадминистрации. У него есть его собственные полномочия – принимать на работу заведующую детского сада. То есть их – В.Дьяченко и мэра, полномочия параллельны, и не пересекаются.

Но кому-то ПАРАЛЛЛЕЬНО наличие каких-то там полномочий, норм законов, в конце концов требований части второй статьи 19 Конституции Украины: органы государственной власти и органы местного самоуправления, их должностные лица обязаны действовать только на основании, в пределах полномочий и способом, которые предусмотрены Конституцией и законами Украины.

Ми решили Контракт, на один год, и В.Дьяченко выполнит и контракт и один год, хотя законодательство не предполагает заключение контрактов в дошкольном образовании. Тем более со сторожами, нянечками, уборщицами, поварами.

А с отделом образования согласовали, а у В.Дьяченко поинтересовались?

А что думает руководитель профсоюза работников госучреждений господин Ломов по поводу контракта, на один год, с поваром?

А у госпожи Струковой, руководителя профсоюза педагогических работников, поинтересовались по поводу Контракта, на один год, со сторожем?

А у госпожи Дундук С.М. поинтересовались, согласна ли она идти на контракт, или может таким образом «выжимают» неугодных руководителей?

А может господа профсоюзные руководители уже «сдали» педагогических работников и садиков и школ района под контракт: ведь решение о заключении контрактов, правда, только с руководителями (рядовых работников «пожалели» пока) садов и школ, уже принимал Ренийский районный совет (решение от марта 2016 г.), и все директора школ и заведующие садов района уже переведены на контрактную форму трудового договора? Только в городе припозднились!?

Это настоящая эдакая "кадровая революция" во всем Ренийском районе, сначала райсовет, сейчас горсовет. Если это так пойдет дальше, то скоро и от кандидата в дворники потребуют представление бизнес-плана, рекомендации трех работодателей, контракт на месяц с представлением декларации.

Если руководить так руководить всем!

Вот цитата из нового устава «Ягодки»:

7.6. На посаду педагогічного працівника Закладу призначається особа, яка має відповідну вищу та середньо-спеціальну педагогічну освіту, забезпечує результативність та якість роботи, а також фізичний і психічний стан якої дозволяє виконувати професійні обов’язки. Педагогічні працівники приймаються на роботу за контрактом, строком на п’ять років.

8.3.Керівництво роботою Закладу здійснюється завідуючим, яким може бути тільки громадянин України, що має вищу педагогічну освіту і стаж педагогічної роботи не менш як три роки, успішно пройшов підготовку та атестацію керівних кадрів освіти в порядку, установленому Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, а також стан здоров’я якого дозволяє виконувати професійні обов’язки. Завідуючий призначається на посаду відділом освіти Ренійської районної державної адміністрації за попереднім погодженням з Ренійською міською радою, шляхом укладання контракту строком на один рік.

Параллельно было и в 2016 году.

Ну помните, конечно, Решение исполкома городского совета 21.09.2016 р. № 110 «Про призначення управителя багатоквартирних будинків».

Процитируем дословно: «2. Уповноважити Ренійського міського голову на підписання договорів про надання послуги з управління багатоквартирним будинком (будинками) у місті Рені від імені співвласників багатоквартирних будинків.

4. Контроль за виконанням рішення залишаю за собою.

В.о.міського голови А.М. Лантінов».

Вчитались? ЗАМЕСТИТЕЛЬ городского головы Лантинов, ставший вдруг «исполняющим обязанностей городского головы» УПОЛНОМАЧИВАЕТ Ренийского городского голову на подписание договора о предоставлении услуг по управлению многоквартирными домами.

На минуточку: заместитель уполномачивает руководителя. А кого вы, уважаемые избиратели, избирали на должность городского головы? Не Лантинова ли часом?

А как там по Закону О местном самоуправлении?

А нам ПАРАЛЛЕЛЬНО.

Закон Украины «О дошкольном образовании»

Стаття 31. Трудові відносини у системі дошкільної освіти

1. Трудові відносини у системі дошкільної освіти регулюються законодавством України про працю, Законом України "Про освіту", цим Законом та іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до них.

2. На посаду керівника дошкільного навчального закладу незалежно від підпорядкування, типу і форми власності призначається особа, яка є громадянином України, має відповідну вищу педагогічну освіту не нижче освітнього кваліфікаційного рівня "спеціаліст", стаж педагогічної роботи у сфері дошкільної освіти не менш як три роки, а також організаторські здібності, фізичний і психічний стан якої не перешкоджає виконанню професійних обов'язків.

3. Керівника та заступника керівника державного і комунального дошкільного навчального закладу призначає на посаду та звільняє з посади відповідний орган управління освітою.

Педагогічних та інших працівників державного і комунального дошкільного навчального закладу призначає на посади та звільняє з посад його керівник.

4. Керівника та заступника керівника приватного дошкільного навчального закладу призначає на посаду та звільняє з посади його засновник (власник) за погодженням з відповідним органом управління освітою.

Педагогічних працівників приватного дошкільного навчального закладу призначає на посади та звільняє з посад його керівник за погодженням з відповідним органом управління освітою.

Інших працівників приватного дошкільного навчального закладу призначає на посади та звільняє з посад його керівник.

ЗУ Про освіту

Розділ IЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 20. Керівник навчального закладу

1. Навчальний заклад очолює його керівник (завідуючий, директор, ректор, президент тощо).

2. Керівники навчальних закладів, що є у загальнодержавній власності і підпорядковані центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері освіти, обираються за конкурсом і призначаються на посаду центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері освіти, шляхом укладання з ними контракту відповідно до порядку, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

(частина друга статті 20 із змінами, внесеними згідно із Законом України від 16.10.2012 р. N 5460-VI)

3. Керівники навчальних закладів, що є загальнодержавною власністю і підпорядковані іншимцентральним органам виконавчої влади, обираються за конкурсом і призначаються на посаду (за попереднім погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері освіти) відповідними центральними органами виконавчої влади шляхом укладання з ними контракту.

(частина третя статті 20 із змінами, внесеними згідно із Законом України від 16.10.2012 р. N 5460-VI)

4. Керівники навчальних закладів, що є комунальною власністю, призначаються органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим у сфері освіти, відповідними обласними, міськими, районними органами управління освітою за попереднім погодженням з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

5. Керівники навчальних закладів, заснованих на інших формах власності, призначаються їх засновниками або уповноваженими ними органами за попереднім погодженням з відповідними органами управління освітою місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

6. Керівники вищих навчальних закладів щорічно звітують перед загальними зборами (конференцією) колективу навчального закладу.

Розділ IIIУЧАСНИКИ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ

Стаття 50. Учасники навчально-виховного процесу

Учасниками навчально-виховного процесу є:

діти дошкільного віку, вихованці, учні, студенти, курсанти, слухачі, стажисти, клінічні ординатори, аспіранти, докторанти;

(абзац другий статті 50 у редакції Закону України від 11.07.2001 р. N 2628-III)

керівні, педагогічні, наукові, науково-педагогічні працівники, спеціалісти;

батьки або особи, які їх замінюють, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу;

представники підприємств, установ, кооперативних, громадських організацій, які беруть участь у навчально-виховній роботі.

Стаття 51. Права вихованців, учнів, студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів
Стаття 52. Обов'язки вихованців, учнів, студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів
Стаття 53. Додаткові види соціального і матеріального забезпечення вихованців, учнів, студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів

Стаття 54. Кадрове забезпечення сфери освіти

1. Педагогічною діяльністю можуть займатися особи з високими моральними якостями, які мають відповідну освіту, професійно-практичну підготовку, фізичний стан яких дозволяє виконувати службові обов'язки.

2. Педагогічну діяльність у навчальних закладах здійснюють педагогічні працівники, у вищихнавчальних закладах третього і четвертого рівнів акредитації та закладах післядипломної освіти - науково-педагогічні працівники.

Перелік посад педагогічних та науково-педагогічних працівників встановлюється Кабінетом Міністрів України.

3. Педагогічні та науково-педагогічні працівники приймаються на роботу шляхом укладення трудового договору, в тому числі за контрактом. Прийняття на роботу науково-педагогічних працівників здійснюється на основі конкурсного відбору.

4. Педагогічні працівники підлягають атестації. За результатами атестації визначаються відповідність працівника займаній посаді, рівень його кваліфікації, присвоюються категорії, педагогічні звання. Порядок атестації педагогічних працівників встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері освіти.

(абзац перший частини четвертої статті 54 із змінами, внесеними згідно із Законом України від 16.10.2012 р. N 5460-VI)

Перелік категорій і педагогічних звань педагогічних працівників, порядок їх присвоєння визначаються Кабінетом Міністрів України.

Рішення атестаційної комісії є підставою для звільнення педагогічного працівника з роботи у порядку, встановленому законодавством.

Стаття 55. Права педагогічних та науково-педагогічних працівників
Стаття 56. Обов'язки педагогічних та науково-педагогічних працівників
Стаття 57. Гарантії держави педагогічним, науково-педагогічним працівникам та іншим категоріям працівників навчальних закладів
Стаття 58. Заохочення педагогічних та науково-педагогічних працівників
Стаття 59. Відповідальність батьків за розвиток дитини
Стаття 60. Права батьків
Розділ IVФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ, МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНА БАЗАНАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ
Стаття 61. Фінансово-господарська діяльність навчальних закладів та установ, організацій, підприємств системи освіти

Положення

34. На посаду педагогічного працівника дошкільного навчального закладу призначається особа, яка має відповідну вищу педагогічну освіту, а саме, освітньо-кваліфікаційний рівень магістра, спеціаліста, бакалавра або молодшого спеціаліста (до введення в дію Закону України "Про освіту" - вищу або середню спеціальну освіту), а також стан здоров'я якої дозволяє виконувати професійні обов'язки.

Управління дошкільним навчальним закладом

41. Керівництво дошкільним навчальним закладом здійснює його директор (завідувач).

42. Колегіальним постійно діючим органом управління дошкільним навчальним закладом є педагогічна рада закладу. Порядок її створення, склад та повноваження визначені Законом України "Про дошкільну освіту".

43. На посаду керівника дошкільного навчального закладу призначається особа, яка є громадянином України, має відповідну вищу педагогічну освіту не нижче освітнього кваліфікаційного рівня "спеціаліст", стаж педагогічної роботи у сфері дошкільної освіти не менш як три роки, а також організаторські здібності, та стан здоров'я якої не перешкоджає виконанню професійних обов'язків.

И. ДМИТРИЕВ


15 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page